Keresés ebben a blogban

2010. január 16., szombat

12. Születési mátrix - 1 és 2 csakra

4. fejezet: A mágnes és a biorezonancia integrálása a páciens tudati állapotának fejlesztésében.

Fontos, hogy a reflexológia által feltérképezett fizikai állapotot hogy tudjuk a csakrákon keresztül beazonosítani, és hogy hogyan tudjuk az emberek tudatát formálni e tekintetben.
Ha sorra vesszük a csakrákat és az energetikai megfelelőiket, akkor rájöhetünk, hogy - logikusan az egyes csakrától indulva - az élet alapjai épülnek egymásra.

1-es csakra: a túlélés, a halál központja; az élet alapja, hogy ha halunk, akkor nem élünk; ha a halállal van problémánk, akkor valójában az élettel van problémánk. A nők vonatozásában kimondottan fontos csakráról van szó, mert megfigyelhető, hogy aki a szülőhelyétől messze él, és nem találja meg az energetikai központját és önérvényesítésének útját, annál komoly betegségek alakulhatnak ki.
Ez a csakra - csakúgy, mint a többi - egyfajta ima-, vagy mantrarendszeren keresztül verbálisan is programozható:
Mantrája : ( LAM)

„Megbocsátom Magamnak, hogy nem bíztam Édesanyámban.
Megbocsátom Édesanyámnak, hogy nem bízott Bennem.
Biztonságos Nekem egymásban bízni Édesanyámmal.
Biztonságos Nekem bízni minden nőben, minden nőnek biztonságos bíznia Bennem.
Én vagyok a legjobb nő a világon.
Biztonságos Nekem bízni az emberekben.
Biztonságos Nekem bízni az életemben.
Megbocsátom Magamnak, hogy nem bíztam Édesapámban.
Megbocsátom Édesapámnak, hogy nem bízott Bennem.
Biztonságos Nekem egymásban bízni Édesapámmal.
Biztonságos Nekem bízni minden férfiban, minden férfinak biztonságos Bennem bíznia.
Én vagyok a legjobb férfi a világon.
Biztonságos Nekem bízni az emberekben.
Biztonságos Nekem bízni az életemben.”

2-es csakra:

Mantrája : (VAM )
A család, az énkép és a szexualitás központja; a köldök alatt 2 ujjnyira van. Érdekes energetikai rendszer, mert benne van a nőiség központja is (petefészek, méh, a megtermékenyítés szimbólumai). Olyan energetikai szint, amelyet nagyon nehéz egyensúlyba hozni. Erre különböző technikákat ad a testakadémián elsajátított tudásanyagunk, de alapvetően itt arról a fizikai szintről van szó, – és itt fontos megjegyezni, hogy az emberek 85%-a fizikai szinten, azaz az egyes, kettes és hármas csakra szintjén éli az életét - ahol nagyon sok olyan probléma merülhet fel, de kerülhet megoldásra is, amely fizikai szinten manifesztálódik különböző betegségekben. Itt alapvetően a fizikai énkép testesül meg, azaz az, hogy ki, mennyire fogadja el magát, ki milyennek látja magát (alkat, magasság, testsúly, férfiasság). Fontos ezeknek a központoknak a rendbetétele.
Itt fizikai szinten a női oldalon a következő, énképpel kapcsolatos problémák jelentkezhetnek: önbizalomhiány kialakulása, visszahúzódás, a belső agresszió növekedése – ez egy kicsit átkúszik egy másik energiára a szexualitás vonatkozásában. Sok betegség abban a tekintetben alakul ki, hogy ez a fajta belső agresszió a szexualitásban kiélhető agresszióvá vagy elfojtássá válik.
Férfiak vonatkozásában a prosztata betegségek, a belső macsó és a belső gyermek viaskodása. Ez is ennek a fajta problémának a manifesztálódása . Amikor egy ember nem tudja eldönteni, hogy miként éljen meg egy adott szituációt – macsóként vagy gyermekként, (akit különböző elfojtások, szülőkkel való egyetértés kényszere, elnyomottság és a szülők „kötelező” szeretete jellemez) egyfajta belső, szexualitásban történő elfojtás jellemezheti.
Ezen problémák kezelése a reflexológia módszereivel: a prosztata, és nyirok- vagy idegrendszer protokolljával; mágnessel olyan vízprogramozással, amellyel a férfiasság, az önbizalom nő. Engedjük fizikai szinten a szeretet fogadását és adását, az érzelmek kimutatását. További mágnes kezelés történhet a terápiás rendszereken keresztül, hiszen muszáj megnézni az energetikai szintet, hogy megtudjuk, miből van hiány, és mely energia bevitelt kell erősíteni. A programozott vizet biorezonanciás rendszer segítségével bejuttatjuk a testbe.


Ezen terület mantrája a következőképpen hangzik:
„Kimegyek Édesanyám szexuális irányítása alól, és leveszem Édesanyámról a saját szexuális irányításomat.
Biztonságos Nekem szexisnek lenni.
Biztonságos Nekem önkifejezni a szexualitásomat.
Biztonságos Nekem adni és kapni a szeretetet Édesanyámmal kapcsolatban.
Biztonságos Nekem szeretettel elfogadni a testemet ilyennek, amilyen.
Kimegyek Édesapám szexuális irányítása alól, és leveszem Édesapámról a saját szexuális irányításomat.
Biztonságos Nekem adni és kapni a szeretetet Édesapámmal kapcsolatban.”

A család e tekintetben, - mint harmadik energia - azért fontos, hogy megállapíthassuk, hogy a családon belüli fizikai szinten mi a helyzet, milyen szinten létezem a családban? Itt fontos megemlíteni a születési sorrendet, a szülőkkel való fizikai kapcsolatot, azokat a modelleket, amelyek a gyermek fejlődését befolyásolják:
- 0 és 7 éves kor között az anya monitorozása és az ehhez kapcsolódó fizikai és lelki fejlődés folyik. A tudatalatti ekkor azt raktározza el, hogy hogyan nem akar azonosulni a látott mintával a későbbiekben.
- 7 és 14 éves kor között az édesapa monitorozása zajlik. A fiúgyermek ekkor dönti el, hogy számára milyen kép szimpatikus, és mi az, amivel nem kíván azonosulni. A lányokban ekkor alakul ki az a férfi-kép, mely nagyban befolyásolja, hogy milyen férfit vonz be magának később párkapcsolati szinten.
A fentieket figyelembe véve elég komoly energetikai problémák alakulhatnak ki a családon belüli férfi és női szerepek vonatkozásában.
Itt vethetjük fel a születési mátrix kapcsán azt is, hogy ember életében a fogantatástól az első tüdős légzésig 70%-ban determinálódik az ember élete, tehát az ezen időszakra vonatkozó információk nélkül lehetetlen egy sikeres terápia lebonyolítása. Jól alkalmazhatóak ehhez a testakadémiás manuálterápiás technikák, a reflexológia és a mágnesterápia is, hiszen ezek segítségével a páciens előkészíthető arra az állapotra, amelyben légzéssel hozzáférhetővé válnak a fontos információk. Ez adja az egyik fontos lépcsőt a probléma felismerésében és elengedésében. 


A születési mátrix 4 szakasza, amely az élet jelentős részét befolyásolja, és tudatalattinkat béklyóban tartja egészen addig, amíg nem férünk hozzá, a következő:

1. szakasz: A fogantatástól a születési görcsökig tartó szakasz
2. szakasz: A születési görcsök időszaka
3. szakasz: A szülőcsatornán való végighaladás
4. szakasz: A gyermek távozása az édesanyától a köldökzsinór elvágásáig

Az első szakasz problémái:
- A szülők más nemű gyereket kívánnak, mint amilyen megszületik.
-Bizonytalanok a szülők abban, hogy tényleg akkor szeretnének gyermeket.
- Közömbösség érzés alakul ki a gyermek megszületésével kapcsolatban.
- Egyáltalán nem kívánták a gyermeket a szülők. 

A szülők gyerekvárással kapcsolatos fantáziáin túl természetesen az is nagyon fontos, hogy a magzat milyen fizikai és lelki tapasztalatokat szerez a méhen belüli állapotban illetve, hogy a társadalmi és környezeti tényezők hogyan befolyásolják az anya fizikai és lelki állapotát. Az anya és az apa minden gondolata, szóbeli és cselekvéses viselkedése hat a születendő gyermek testi, lelki, mentális, sőt morális viselkedésére. Alapvetően megalapozhatóak a gyermek szokásai és választásai a mindennapok és az ízlés minden területén.

A második szakasz problémái:
A magzat normál, háborítatlan szülés esetén lehetőséget kap arra, hogy döntést hozzon, hogy meg akar-e születni vagy sem. Ez a lehetőség alapvetően befolyásolja a későbbi döntési képességét is.
A következő problémás helyzetek alakulhatnak ki a születési görcsök időszakában:
- Szülei nem várják a csecsemőt és a szülést.
- Édesapa és édesanya félnek, hogy mi történik a szülés után.
- Édesanya nem akar szülni, nem akarja elengedni a magzatát, vagy túl korán akarja megszülni a gyermekét és stimulálja a szülést gyógyszerekkel vagy más módszerekkel.
- Nincs egybeesés a magzat és az édesanya ritmusa között, az édesanya túl aktív vagy passzív.

A második szakasz nagyon fontos szerepet tölt be a szexualitásban, ugyanis az ezen szakaszban kialakult problémák esetén orgazmusképtelenség jöhet létre. A tudatalattiban olyan gát alakul ki, amely megakadályozza a csúcsélmény kialakulását. Az is előfordul, hogy az egyén teljesen lemond a szexualitásról, és ehhez különböző magyarázatokat talál. Például a szexualitás csak a házasság előtt szabad, a családban az anya nem élhet szexuális életet, mert az csak a rossz lányoknak szabad. Ez az elképzelés általában házasságkötés után vagy a szülés után alakul ki.

A harmadik szakasz problémái:
Ebben a helyzetben a csecsemő több tapasztalatot is átélhet. Könnyedén kicsusszanhat, vagy ellenállhat a kijövetelnek. Egymás munkáját segíthetik, vagy ronthatják anya és magzata. Erősíthetik egymás erejét vagy veszíthetnek egymás energiájából. Degradálhatják egymást, vagy képesek lehetnek együtt fejlődni. Nagyon fontos lesz a kreativitás kialakulásában, hogy inkább segítik, vagy rontják egymás helyzetét. Ugyanígy ebben a szakaszban alakul ki az anyával és tágabban a külvilággal való együttműködési képesség illetve képtelenség is.
Abban az esetben, ha császármetszés történik, ez a szakasz teljesen kiesik a szülés folyamatából. Ilyenkor a magzat elveszíti azt a lehetőséget, hogy megtapasztalja az anyával való együttműködés lehetőségét és a közösen átélt kapcsolat építő jellegét. Nagyban sérül a gyermek realitáshoz való viszonya, így pl. az olyan morális vétség, mint a hazudozás nem jelent a későbbiekben morális problémát, mert nem volt az anya részéről a realitással kapcsolatban visszacsatolás.

A negyedik szakasz problémái:
A siker archetípusává válik ez az esemény. Amikor ez a tapasztalat örömteli, meleg, kellemes, akkor azt az üzenetet hordozza, hogy a sok fáradtságnak és nehézségnek meg van az eredménye. Ahogy a közmondás mondja: „Burokban születetett", amely azt jelenti, hogy valakinek fájdalom és sérülésmentes volt a születése. Ezeknek az embereknek több szerencséjük van az életben, és könnyen, gyorsan tudják megoldani a problémáikat. Az édesanyával való kapcsolat megmarad, és jó érzéseket kelt mindkettőjükben. Az anyával való kapcsolat jelenti a kapcsolatot az élettel.
Aki császármetszéssel születik, vagy fájdalomcsillapítót kap, elveszíti az érzéseit és a kapcsolatát az anyával, és ebben az esetben az anya is a csecsemővel. 

...


.

2010. január 11., hétfő

11. A terápiák egymásra épülésének ideális meghatározása

2. fejezet: A terápiák egymásra épülésének ideális meghatározása

3. fejezet: A Komini-elmélet és a reflexológia kapcsolata. Különös tekintettel a légzés elméleti és gyakorlati, valamint a mágnes elméleti és gyakorlati alkalmazására.

A reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. Létjogosultságát Froneberg német ideggyógyász bizonyította. Elmélete szerint testünk bizonyos területein - mint például a talp, illetve a tenyér - tükröződnek belső szerveink. Ezek a területek az úgynevezett reflexzónák. Milyenségükből következtetni lehet belső szerveink állapotára, illetve ingerlésükkel hatást tudunk gyakorolni rájuk.
A talpmasszázs, csakúgy, mint a természetgyógyászat többi ága, több évezredes múltra tekint vissza. Az egészségmegőrzés ősi módjaként alkalmazták ősidők óta. Nyomai több kultúrában fellelhetők. Dr. Fidgerald arról számol be könyvében, hogy már az indiánok is alkalmazták ezt a gyógymódot. Az egyik legrégebbi lelet az ősi Egyiptomból származik. Ez egy 4200 éves síremlék, mely egy korabeli orvosé volt és arról tanúskodik, hogy milyen fontos szerepe volt a talpmasszázsnak az akkori gyógyításban. Ezen arra is utasítást találunk, hogy hogyan kell végrehajtani a kezelést: "Végezd a kezelést úgy, ahogy az én jó közérzetem érdekében szükséges és ügyelj arra, hogy ne okozz fájdalmat nekem!" Az ősi gyógymódok alkalmazása végigkísérte az emberiséget korunkig és ma is hatékonyan alkalmazzuk az egészség megőrzésére, illetve a betegségek kezelésére.
A talpmasszázs az egész szervezet működésére kiegyenlítő, harmonizáló hatású. Segítségével mozgósítani tudjuk a szervezet öngyógyító erőit. Serkenthetjük vele a vér, illetve nyirokkeringést. Szabályozhatjuk hormontermelő mirigyeink munkáját. Segíthetjük az emésztést, kiválasztást. Megkönnyíthetjük légzőrendszerünk munkáját. Sikeresen oldhatjuk vele a felgyülemlett feszültséget. Korhatár nélkül alkalmazható.
Első ránézésre kicsit nehéz kiigazodni talpunk "térképén".

Ahhoz, hogy ez könnyebben sikerüljön, meg kell jegyeznünk néhány fontos körülményt:
  • - A jobb oldalon elhelyezkedő szerveink a jobb, a bal oldaliak pedig a bal talpunkon találhatók.
  • - Páros szerveink, illetve testünk középvonalában elhelyezkedő szerveink mindkét talpunkon megtalálhatók.
  • - A fej és az érzékszervek reprezentációja szintén ellen oldali.

További segítséget nyújthat az úgynevezett övezeti felosztás. Ennek lényege, hogy a testünket és talpunkat fel kell osztani 10 függőleges és 3 vízszintes részre. A test és a talp felszíne quadránsokra osztott, de az azonos helyzetűek egymásnak megfelelnek. Vannak a felszínhez közelebb elhelyezkedő reflexpontok, sőt ahogy szervezetünkben is előfordul, átfedéseket is tapasztalhatunk. A talpon azonban nem érnek véget a zónák, hanem felhúzódnak a lábszárra is. A bokacsonttól mérve körülbelül 4 haránt ujjnyira. Ezeken keresztül főként a végtagok izmaira, illetve a kismedencei területre tudunk hatást gyakorolni.
A lábakon lévő zónák szervezetünk salakanyag lerakó helyei. Ha a káros anyagcseretermékek felszaporodnak, a szervezetben, vagy valamilyen sérülés ér minket, az illetékes kapcsolódó zóna azonnal jelzi. Ezek az elváltozások különbözőek lehetnek, milyenségükből lehet következtetni a betegség természetére. Ilyenkor a reflexológus azt tapasztalja, hogy kristályos gömbszerű, homokszerű lerakódások vannak az adott területeken, esetleg megkeményedik vagy éppen túlságosan puha lesz a zóna tapintása. Jelentkezhetnek bőrkeményedésre hasonlító elváltozások és előfordulhatnak színbeli eltérések is.
Ami a reflexológiával kapcsolatban egy újfajta megközelítést hozott az én életembe, és továbblépést engedett meg a testakadémia anyagaival kapcsolatban az az, hogy az egész testen egyfajta lenyomatot lehet találni a lélek vonatkozásában is.
Ez pedig egy érdekes szintkülönbség, hiszen míg a reflexológia fizikai szinten talál kapcsolatot a szervrendszerekkel, addig a komini elméletből következő topológia azt mutatja meg, hogy a fizikai test milyen kapcsolatban áll a lelki tünetekkel. Bár a reflexológia alaptételei nem képezik tárgyát a dolgozatnak, azt azért szeretném rögzíteni, hogy a fizikai szinten történő kezelés - a reflexológia protokolljain keresztül - fizikai szinten gyógyít és arra lehet jó, hogy azt a láncszemet tudjuk beilleszteni a beteggel való viszonyunkba, hogy a szaktudásunkat tudjuk felé kommunikálni. A bizalom kiépítése után pedig el lehet kezdeni terelni őt a fejlődés útjára hiszen ekkor már a befogadóképessége megengedi, hogy beszélhessünk neki egy újfajta szintről, melyet elérhet. A reflexológia eredményeit, érdemeit és erényeit a helyén kezelve tudatosítani kell az emberekben azt a lépcsőt, melynek elérésére lehetőségük van! 


Nemcsak a tibeti gyógyászat, hanem a komini elmélet alapján is csakrákra bonthatjuk a testet, és a csakrák érzelmi megfeleltetése alapján egy fizikai és spirituális kapcsolatot tudunk kialakítani a reflexológia által létrehozott fizikai szint és a légzés által elért rezgésszint között.
A testakadémia során érdekes volt azt megismerni, hogy a testnek polarizált oldalai vannak, van bal és jobb oldal, melyek a jobbkezesek tekintetében a férfi (jobb) és női (bal) oldalt jelképezik, és hogy mennyire szelektív lehet behatárolni a különböző tünetek alapján, hogy az adott páciensnek milyen élethelyzetekkel, családtagokkal, energiákkal van problémája. És tulajdonképpen a feltáró beszélgetések alapján, a bizalom kiépítése után már nagyon jól lehet az ilyen emberekkel foglalkozni, persze ha a nyitottság megvan bennük. A terápiát a masszázstechnikák (például a testakadémián tanult különböző technikák, vagy a csakraenergetizáló-, illetve húzótechnika) valamelyikével kiegészítve tovább növelhető az energetikai szint. Ha az állapotfelmérés után el tudjuk dönteni, hogy további kiegészítésként mágnesterápiás kezelést is alkalmazunk, akkor könnyű belátni, hogy egy igazán szerteágazó repertoár áll rendelkezésünkre a probléma hatékony feloldásához.



A korábban kiegészítő technikaként említett mágnesterápia lényegét csak röviden szeretném bemutatni:
A modern civilizáció világában az ember egész élete elképzelhetetlen mágnes nélkül.
A mágneses mező aktivizálja és felgyorsítja a sejtek anyagcseréjét. Megfiatalítja a bőrt és az egész szervezetet. Segíti a gyors sebgyógyulást, segíti a salak- és méreganyagok kiválasztását. Erősíti a vérerek funkcióit és megnöveli a vérben szállított oxigén mennyiségét. Pótolja az elveszett energiát, erősíti a memóriát és az ellenálló képességet, oldja a stresszt, megszünteti az emésztési zavarokat. A mágneses mező alkalmas fájdalomkezelésre, reumatikus, artritikus és egyéb, különben gyulladással járó betegségek kezelésére. Alkalmas a csontképződés meggyorsítására törések után.
Nem csak a technikában és a gyógyításban, hanem, a pszichológiában is fontos szerepe van a mágnesnek. Az emberi agy jobb és bal oldala polarizál egymással. Polarizálnak a gondolataink és az érzéseink is. A test legerősebb polarizációja a szellem. Az érzelmi energiában legmagasabb polarizáció van a vágy és a cél között. A mentalitásban a kérdés és válasz között. A pozitív gondolat és érzelmi reakció polarizál a negatív gondolattal és a negatív reakciókkal. A testnek kapcsolata van az aggyal ezért minden baj, ami a fejben történik, azonnal tükröződik a testen. Ha az ember nem tud adekvát módon reagálni valamilyen szituációra, hiányzik neki a szabad választási lehetősége, romlik az érzelmi reakciója és negatív mentális életmodell alakul ki.
A KVARK mágneskocka 16 darab kocka alakú mágnesből áll, meghatározott sorrend szerint különböző színekkel, speciális mágnesezéssel. A termék nagyon szép, ezenfelül egy kellemes kisugárzással rendelkezik, ami a használat közben egy nyugodt, pozitív hangulatot biztosít a használójának. A modern tudományok szerint a tiszta, meghatározott színeknek pozitív hatása van az ember érzelmi és pszichikai állapotára. A színek is polarizálják egymást, a kék a pirosat, a zöld a sárgát. A szín polarizáció és a mágneses polarizáció erősíti és aktiválja egymás hatását.

Ez a mágnes kocka nagyon különleges termék. Lehet vele játszani, de különböző lelki (pl.: negatív mentális életmodell) és fizikai problémák megoldására is hatékonyan használható.
Hogyan használjuk a KVARK kockát? Ezt a technikát éjszaka alvás közben is használhatjuk, ezáltal nem csökkentjük a napi aktív időnket egyéb fontos tevékenységeinktől. Este elalvás előtt kezünkbe vesszük a kockánkat és az adott megoldásra váró problémára koncentrálva folyamatosan, egymáson forgatva morzsoljuk a kockákat. Ez az idő minimum fél perc legyen! Ez idő alatt a kockák különböző szín- illetve alakzatkombinációt vesznek fel. Ez által megtörtént a polarizáció a probléma és a probléma megoldása között. Ezután kezünkből lefordítjuk a párnánk és a lepedőnk közé. Ezt követően fejünket a párnánkra hajtva nyugodtan alhatunk el, mivel alvás közben a kocka segítségével elindul a gyógyító folyamat.
A szinkronizáció következtében az adott pillanatban az adott problémára jellemző szín és mágnes mező kombináció keletkezik, ami egy különleges, finom energiát bocsát ki, ami segít a konkrét probléma gyors és hatásos megoldásában.

Létezik egy másik módszer is, a víz programozása a mágnes kockák segítségével. A hatásmechanizmus a homeopátia elvén alapszik. A meglévő problémára gondolva a kockákat a kezünkbe vesszük folyamatosan, minimum fél percig morzsolgatjuk, majd lefordítjuk az asztal lapjára azokat. A létrejött alakzatra teszünk egy 2dl-es poharat teli vízzel (tiszta csapvíz). Várunk 5 percig, majd ebből a vízből 3 cseppet áttöltünk egy másik pohár vízbe (2dl). Kanállal megkeverjük, majd a vízből három kortyot megiszunk. Ezt megismételjük naponta kétszer három napon keresztül. A hatás és az eredmény azonos az első módszerrel. A két módszer együttes alkalmazása még jobban felerősíti a hatást, tehát felgyorsítja a javulási folyamatot. A víz programozását más problémák megoldására is használhatjuk.
A KVARK kocka hihetetlen eredménye abban rejlik, hogy egy termékben a három alaphatást - mágnes terápia, szín terápia illetve homeopátiás terápia – egyesít, illetve a három hatás egymást felerősíti.
Spirituális szintről minden problémát meg lehet találni, ami az embernek csak létezik. Minden mentális, érzelmi és fizikai probléma a spirituális szint alatt van. Mindig a spirituális problémából kell kiindulni, ezután kell megtalálni a mentális problémát, utána az érzelmi végül a fizikai problémát A problémát mindig a fizikai testen keresztül oldjuk meg, először az érzelmi, ezután a mentális, majd a spirituális testen.
Először a kockával azt nézzük meg, hogyan alakul a spirituális test: Kezünkben összekeverjük a kockákat, majd kiborítjuk őket az asztalra. Ha négy vagy több kocka azonos színű, ha három vagy kevesebb van egy színből, akkor ez problémát jelez. Minden színes részben az első szám polarizál a negyedik számmal, a második a harmadikkal.
A belső polarizációban az első szín a kék, a második a zöld, a harmadik a sárga és a negyedik a piros.
A személyes kapcsolat kiépítése során szenzibilisen is jól megállapítható, hogy kinek milyen tűrő- és befogadóképessége van a technikák elfogadását illetően. Így sikeresen terelgethetővé válik a páciens, aki azt veheti észre, hogy napról napra jobb állapotba kerül.

2010. január 8., péntek

10. A páciens mentális, emocionális állapotának feltérképezése

1. fejezet: A páciens mentális, emocionális állapotának feltérképezése

Az egyén jelenkori tudati és emocionális szintjének meghatározás az egyik mérföldköve a kezelésnek. Erre akkor döbbentem rá, amikor különböző terapeutákkal beszéltem, akik bírnak egyfajta tudással, egyfajta terápia vonatkozásában, de ezek nem mindig kerülnek összehangolásra a beteg pillanatnyi állapotával. Így aztán egyfajta séma lesz ráerőltetve az adott problémára. Számukra mindegy, hogy a beteg tudati szintje van-e olyan állapotban, hogy az adott terápia sikeres legyen. Ezért néhány kezelés után a beteg lógó orral távozik, és attól függően, hogy milyen típusú rendelőből lép ki, már bővíti is a sarlatánokról kialakított negatívumok palettáját, illetve a sikertelen orvosok listáját.
Mindenkinél megvan a sikeresség/sikertelenség arány, hiszen ha mindenkihez ugyanazzal a sémával közelít a terapeuta, akkor nyílván lesz egy réteg, aki megfelelő tudati szinten van, és sikert tudnak elkönyvelni, de lesz egy másik réteg, akinél kudarcba fullad a dolog. 

Senki nem lehet azonban próféta a saját hazájába! Senki nem tud mindenkinek segíteni! Mindenkinek meg kell találnia a saját kompetenciáját, és tisztában kell lennie a saját határaival!
Ebben van igazság, de azt tudni kell, hogy ilyen szempontból a komini elmélet újabb láncszem a terápiák között, hiszen alkalmazásával mindig meg lehet találni azt a módszert, amivel legalább egy szintet lehet javítani a beteg állapotán. Lehet a teljesen materialista felfogásúból egy kicsit hívő embert csinálni, és lehet egy nyitott emberen úgy segíteni, hogy az neki is hatalmas élmény legyen. Tudatosítani lehet benne, hogy van megoldás!
Ennek az elméleti tudásnak a birtokában már csak az a nem kis feladat van vissza a terapeuta számára, hogy jól határozza meg az adott helyzetet. Azaz melyik az a terápia, amivel költséghatékonyan tudja felvázolni a helyzetet, és nem sokszori rápróbálkozásra mondja azt, hogy próbáljunk inkább mást.
Az én munkamódszerem úgy épül föl, hogy a betegek két úton kerülhetnek hozzám: az egyik az, hogy egy MLM elven történő értékesítési hálózat áll mögöttem. Ezen csoport számára én egy állapotfelmérést végző természetgyógyász vagyok, aki letette a voksát ezen termékcsalád mellett. Az elmúlt években ezen termékek vonatkozásában az egyik legnagyobb tapasztalattal és tudással rendelkező szakértővé fejlődtem, ami szerintem azért nagy dolgok, mert összesen négyen-öten vagyunk így az országban. Ezek az emberek azt várják, hogy én fizikai szinten, egyfajta problémára, egyfajta allopatikus gondolkodáson keresztül, egy készítményt adjak nekik, ami majd elvezeti őket a megoldáshoz.

A másik filozófiával hozzám kerülő embertömeg a már nálam járó emberek ajánlásával jut el hozzám. Itt már jobb a helyzet, hiszen akivel eredményt tudtam elérni, azzal egyfajta fejlődésen már átmentünk, így néhány fontos lépésen túl vagyunk, így az ilyen „második generációsokkal” már lépéselőnyben vagyok, hiszen tudják, hogy egy spirituálisabb folyamat fog lezajlani kettőnk között. Ez is tekinthető egyfajta szűrőnek.

Visszatérve a módszerre, az első beszélgetésen egy svájci matematikus által felvázolt és prezentált számmisztikai elemzéssel kezdünk. Így kialakul egyfajta kommunikáció, és az általam diagnosztizált 3500 ember adott olyan rutint, hogy már ebből is el tudom dönteni, hogy majd a terápiás repertoárból mit fogok tudni alkalmazni az adott páciens esetében. Itt tehát annyit döntök el, hogy az adott ember a sorsa szerint, vagy ellene él-e. Ezt viszonylag jó színvonalon el lehet dönteni, és további érdekesség, hogy már ezen a szinten bekapcsolódik a Komini elmélet. Hiszen ez az elemzés az energetikai rendszereken keresztül nagyon jól mutatja, hogy hol jelentkezik komoly energia hiány vagy energia többlet.
Az elemzés után következik az állapotfelmérésen belül a Voll-féle akupunktúrás rendszer egyik modulja, ami kimondottan az aura mérésére ad lehetőséget. Amikor legelőször a Komini elmélet segítségével (persze a természetgyógyász képzésen megemlítették a csakrákat és meridiánokat, de akkor még nem fogtam fel a jelentőségüket) szembesültem azzal a ténnyel, hogy mit is jelent az egyes csakrák energiahiánya, hirtelen minden összeállt. Korábbi információkkal nem tudtam mit kezdeni ezzel az eredménnyel. Így viszont megismerhettem egy új aspektust, ami alapján már könnyedén tudtam feltenni olyan kérdéseket, ami felgyorsította a bizalmi híd kiépülését, és nemcsak a Komini elmélet és az ember között, hanem az állapotfelmérő rendszer és a segítő, vagy terepeuta között is - hiszen még ma is rengetegen kételkednek ezen gépek tudásában, és az általuk mutatott értékek valódiságában.


De honnan is jönnek a kérdések? Fejlődésem során egyre több olyan kérdést tettem fel, ami valójában nem az én logikámból következett. Azt hiszem ekkor kezdődött el a finomabb rendszerekkel való kommunikációm. Kezdetben sem gondolkodtam sokat a miérteken (féltem, hogy ki fogok esni a szerepemből), csak elkezdtem élvezni, ahogy maguktól jöttek a kérdések. De a visszaigazolás hamar jött, hiszen ha ostoba kérdéseket teszek fel, amire vállrángatással válaszolnak, akkor biztos valami baj van – de nem így volt. Egyre inkább azt vettem észre, hogy a kérdések és a jelen állapot között határozott összefüggések vannak. A páciens legelső megdöbbenéséből tudtam azt lemérni, hogy így még legmélyebb titkaikat (halállal kapcsolatos viszony, család, énkép, szexualitás, pénz és tevékenység) is megismerhetem. És rádöbbenthetem Őt is, hogy ezekkel az energiákkal bizony gond van. Könnyű belátni, hogy ha az első 10 percben kiépül a bizalom, akkor onnantól kezdve sokkal jobb minőségű kommunikáció jön létre, ami egy olyan együttműködéshez vezet, ami jelentősen lerövidíti, és hatékonyabbá teszi a terápiát.
Következő lépés egy Voll-féle akupunktúrás rendszer segítségével történő, különböző szervrendszereket reprezentáló meridiánok energetikai felmérése.
Itt fontos megjegyezni, hogy ezen rendszerek nem a betegségeket mutatják ki, hanem az energetikai rendszer állapotának alul illetve túl működését jelzik.
Ez a felfogás is analóg a Komini elmélettel, hiszen mindig energiáról, annak alul illetve túl működéséről beszélünk. Illetve az egészség állapotáról, a belső harmóniáról, a belső komfort érzetről. És a páciens szempontjából mi a cél? Na, ez számomra nagy talány! Sok esetben a betegség a megoldás és Mi segítők, ha nem tudunk felül emelkedni ezen a tapasztaláson, saját sorsunkat rontjuk, a lelkiismeretünkön keresztül.
Csak a segítség nem elég, a TUDATFORMÁLÁS a legfontosabb. De ehhez a páciens totális alkalmazkodási képessége kell. Lehetőleg tapasztalásokon keresztül, hiteles emberek segítségével. Ezért nem elég csak beszélni bizonyos dolgokról, meg is kell ezeket tapasztalni, hogy belülről jövő érzéseket lehessen közvetíteni.
Tulajdonképpen ez az a különbség a hagyományos oktatás és a Légzés Intézet oktatási metódusa között, ami használhatóvá, és hitelessé teszi az ott tapasztaltakat.

A felmérés adatai már a fizikai szintet tükrözik, és a dolgozatnak nem témája ezen szint tárgyalása, de azt szeretném megjegyezni, hogy innentől kezdve már csak a betegnek fontos, hogy végigvigyük a mérést, mert az teszi kézzelfoghatóvá az állapotot, a jegyzőkönyvben szereplő rajzokkal és táblázatokkal. Ez bizonyítja számára leginkább a mérés hatékonyságát, hiszen korábban az orvosok hetekig csak addig jutottak, hogy van egyfajta tünetsor, diszkomfort érzés - így nyilván bizonytalanságot szülhet az, hogy én egy órán belül megfejtem a „talányt”.
Még akkor is igaz ez, ha az elmúlt években felütötte a fejét a Hammeri-elmélet, amely végre már egyfajta kapcsolatot teremt az orvosok és a természetgyógyászok között. Az elmélet szerint diagnosztizálható és bebizonyítható összefüggés van a lelki háttér és a betegségek között. De addig, amíg olyan emberek végzik ezt a folyamatot, akik nem ismerik a Komini elméletet, zsákutcába fognak jutni.
Az első lépés a beteggel való beszélgetés után – és tudatosan hagytam ezt a végére - egy non-invazív vérképelemző rendszerrel készített vérkép, amellyel azt próbálom bebizonyítani, hogy részünkről (értsd: természetgyógyászok) van egyfajta szándék az orvosokhoz való közelítésre. Tehát hajlandóak vagyunk azokat az objektív, fizikai szinteket figyelembe venni, amelyek a már kialakult, manifesztálódott betegségekből eredően, a vérkép eredményeket is megváltoztatják. Tehát itt arra törekszem, hogy figyelembe vegyem azt a fajta kiindulópontot, hogy a betegek nagy részének mi az első gondolata, mi az első biztos pontja az életében a gyógyulással kapcsolatban, mikortól hiszi el, hogy vele objektív eredmény alapján is foglalkoznak. Nagyon szeretik az emberek, hogy kapnak egyfajta objektív, vérvétellel sem járó képet önmagukról, amely 117 elemnek az adatait tartalmazza. Ez alapján a normál orvosi nomenklatúrába tartozó elemzés történik, és tulajdonképpen itt már azok a fogalmak szerepelnek, amitől ő nem ijed meg, amivel meg tud győződni arról, hogy a terapeuta tisztában van azzal, hogy vannak vérelemek torzulásával járó betegségek. Az most mellékes, hogy a terápia eredményessége a beteg emocionális beállítódásától is függ.
Az első híd tehát a Komini-elmélet érzékeltetésére a beteg felé, a véranalízis során nyert adatsor (a teljesség igénye nélkül). A gép az alábbi listát nyomtatja ki:

 
*****************************INTER-KEP-SIKER- PROGRAM******************************************
*************Készülék a vérkép, a metabolizmus és vérkeringés biokémiai**********************
****************szabályozó paramétereinek nem inváziós diagnosztizálására**********************
**************************************************************************************************************
2007.05.15. 13:29:49 Minta Klári 5 nem: w
______________________________________________
Életkora: 50 testsúlya:54 légzési gyakorisága:16 pulzusa:65 736
______________________________________________
34,700 35,070
34,628 177,346
36,558 36,390
______________________________________________
Előzetes diagnózis:St=150^StTab=90
Vérkép:
1. Hemoglobin (Hb)gr/l: 121,69
2. Eritrocita mm kob: 4,28
3. Limfocita %: 11,41
4. Leukocita: 7,02
5. H.szeg.-mag %: 79,35
6. Vérsüllyedés mm/óra: 8,83
7. Eosinophilek %: 5,03
8. Monocyttak %: 2,20
9. H. pálcika-mag %: 2,02

2-es csakra problémája:
stabilitás, szilárdság (csontsűrűség) megléte vagy annak elvesztése; az élethez való viszony beszűkülése
______________________________________________



Elektrolitikus csere:
10. Ca koncentráció (norma 2,02...2,2): 2,34 mmol/l
11. Mg koncentráció (norma 0,85...0,95): 0,966 mmol/l
12. K koncentráció (norma 4,14...4,56): 4,211 mmol/l
13. Na koncentráció (norma137...147): 142,7 mmol/l
______________________________________________




1-es csakra problémája:
az élethez való viszony; az életerő és a saját védelmi rendszer gyengülése
Alvadási rendszer:
14. A véralvadás kezdete: 2`36``min.sec.
15. A véralvadás vége: 3`32``min.sec.
16. Trombocita: 318,3 ezer
17. Hematokrit (norma 39.45): 38,3%
______________________________________________

3-as csakra problémája: szeretetlenség; „a vitákban azért maradok alul, mert nem szeretnek, nem pedig azért ,mert nincs igazam”; „nem vagyok fontos sem a családomnak, sem pedig a társadalomnak”
Fermentáló rendszer:
18. AST (norma 0,1...0,45): 0,080 mmol/l
19. ALT (norma 0,1...0,68): 0,149 mmol/l
20. AST (norma 8,40): 3,9 Ĺ/l
21. ALT (norma 5,30): 8,4 Ĺ/l
22. ALT/AST: 1,873

3-as csakra problémája: túl sok harag a pénz és tevékenység területén; megbántottság
23. Amilaz (norma12,32): 19,2 g/l/ora
24. Bilirubin (norma8.35..20,52): 12,1 mikromol/l
25. Direct bilirubin (norma 2,2...6,1): 2,2 mikromol/l
26. Indirect bilirubin: 10,0 mikromol/l
27. Osszfeherje (g/l): 8,9
______________________________________________
Oxigénszállítás és felhasználás:
28. Plazmasűrűség (norma1048...1055): 1051
29. A vér körforgásában lévő mennyiség
(norma 68..70 férfiaknál) (norma..65...69 nőknél): 68,3 ml/kg
30. A vérkeringés percnyi mennyisége: 4440,4 ml/perc
31. Oxigenatio gyorsasága (norma 260...280 ml/sec): 233,3

4-es csakra problémája:
a kritizálás, a társadalommal való kapcsolat, egyfajta félelem – „megfojt a légkör, nem kapok levegőt”
32. A gázcsere felszíne: 3767,0 m. nm.
33. A tüdők életbefogadó-képessége: 2117,6 ml.
34. Az oxigénszállítás (norma 900..1200 ml/perc): 969,0
35. O2 100 gr agyvelő szövetre (norma 3.12): 2,9
36. Az artériás vér telítettsége O2-vel (norma 95 %.. 98 %): 98,0 %
37. Szívkilövellés (norma 60..80 ml): 67,3
38. O2 mennyiség/kg: 4,7 ml/perc/kg
39. Tüdő levegő áramoltatása (norma 4..10 ml/ perc): 6,5
40. O2 ml/perc szükséglet (norma200..250): 186,4 ml/perc
41. A myocard O2 szükséglete (norma 7..10 ml/perc) 9,0 ml/perc
42. Vérkeringési hiány: 44,4
43. A tüdők élet befogadó-képessége az expiratio fázisában: 1173,30
44. Maximális levegőáramlás (norma férfiaknál 74...116 l/perc): 64,5
45. Tiffno teszt (norma férfiaknál 84..110, nőknél 86...109 %): 81,2
______________________________________________



2-es csakra problémája:
vese, mint párkapcsolati szerv; nem kapja meg a másik nemtől igényelt energiát

46. Fibrinogén (norma 2,0...3,5): 3,3
47. A creatinin koncentráció normája (norma 55...123): 124,4 mikromol/l ®
48. Dophaminhidroláz (norma 31,5...32,5 hm/ml/perc): 28,8
49. Tejsav-koncentráció (norma 0,99..1,38 mmol/l): 1,0 mmol/l
50. Húgyanyag koncentráció (norma 2,5...8,3): 6,1 mmol/l
51. Glükóz koncentráció (norma 4..6): 4,3 mmol/l
52. Trigliceridek (norma 0,55..1,85): 1,3 mmol/l

6-os csakra problémája:
az örök „agyalgó” önpusztító állapota
A 3-as csakrával kapcsolatban: „nem tudom megemészteni a helyzetet”
______________________________________________
53. Koleszterin (norma 4,2..8,9[Fredrickson et al., 1967]): 5,2 mmol/l
54. B-lipoproteidek: 39,7 mmol/l
55. B-lipoproteidek (norma 3..6): 3,22 gr/l
56. Alacsony sűrűségű lipoproteidek (norma 2,35...2,43 mmol/l): 2,44
57. Nagyon alacsony sűrűségű lipoproteidek (norma0,20...0,22 mmol/l): 0,39
58. Magas sűrűségű lipoproteidek (norma1,41...1,45 mmol/l): 0,85
______________________________________________
A CO2 szén-dioxid gáz szállítása és szükséglete:
59. A CO2 kivalasa (norma 119..182,4 ml/perc): 320,7
60. A arterias ver osszesitett CO2 tartalma (norma 51..53):44,8 %
61. A venas ver CO2 tartalma (norma 39..45): 55,2 hg mm
62. A CO2 termeles gyorsasaga (norma 150 ..340): 193,6 ml/perc
______________________________________________
A belső szervek véráramlása %-os arányban az általános véráramláshoz viszonyítva:
63. Veraramlas a myocardiumban (norma 4,67 %): 4,5 % -a véráramlásnak
64. A csontvaz-izomzat veraramlasa (norma 15,75%): 14,2 % -a véráramlásnak
65. Az agyvelo veraramlasa (norma 13,86 %): 15,9 % -a véráramlásnak
66. A majkapu veraramlasa (norma 27,78 %): 24,1 % -a véráramlásnak
67. A vese veraramlasa (norma 23,34 %): 21,3 % -a véráramlásnak
68. A bor veraramlasa (norma 8,55 %): 9,0 % -a véráramlásnak
69. Az egyeb szervek veraramlasa (norma 6,23 %): 7,5 % -a véráramlásnak
A belső szervek véráramlása ml/perc:
70. Veraramlas a myocardiumban (norma 250..290 ml/perc): 259,8
71. A csontvaz-izomzat veraramlasa (norma 930..990 ml/perc): 779,7
72. Az agyvelo veraramlasa (norma 750..800 ml/perc): 730,0
73. A maj veraramlasa (norma 1690..1740 ml/perc): 1326,4
74. A vese veraramlasa (norma 1430..1490 ml/perc): 1168,5
75. A bor veraramlasa (norma 500..535 ml/perc): 498,3
76. Az egyeb szervek veraramlasa (norma 375..390 ml/perc): 410,5
______________________________________________
77. Acetiholin (norma 81,1..92,1): 83,6 mkgr/ml
78. Az eritrocitak acetilholinesyzteraz: 264,9 mkmol/l
______________________________________________
A kardio-mechanika időleges intervallumai:
79. PQ intervallum: 0,146 sec
80. QT intervallum: 0,418 sec
81. QRS intervallum: 0,095 sec
82. A bal szívkamra myocardiumának összehúzódása (norma 60%...85%): 54,8 %
83. Szisztolikus artériás nyomás: 84,0 hg mm
84. Diasztolikus artériás nyomás: 78,6 hg mm
85. A kis kör vérkeringésének ellenállása (norma 140..150): 146,8 din/cm*sec
86. A harmadik agykamra szélessége (norma 4..6 mm) 6,1
87. A hátgerinc-velő folyadékának nyomása (norma 90..140 viz mm): 125,3
88. Központi vénás nyomás (norma 70..150 viz mm): 79,3
89. A nagy kor verkeringesi ideje (norma 16,0..23,0): 25,4 sec
90. A kis kor verkeringesi ideje (norma 4,0..5,5): 5,8 sec
91. A CO2 elnyelési hullámának spektrális hossza a vérben (norma 4,165..4335): 4,758 mkrm
92. A nitrogén-oxid N2O elnyelési hullámának spektrális hossza a vérben (norma 3,7828..3,9372): 3,556 mkrm
93. A gyomornedv H2 koncentrációja (norma 1,2.. 1,7): 1,6
94. PH (norma 7,36..7,45): 7,40
95. SH (norma 7,32 .. 7,40): 6,56
96. Szívműködés Dzs (norma 0,692...0,788): 0,77
97. Glutaminsav (norma 0,0045..0,0055 mkromol/l(Nagy Orvosi Lexikon,1.k, 1976): 0,0047
98. Thyrosinsav (norma 1,4...1,8 mgr% (Zbarszkij B.I. és mások, 1972): 1,32*
99. Az izomzat creatinin-kinézise (norma: 473...483 mkrmol/perc/kg): 404,75
100. A szív creatininkinézise (norma:35,1...38,1 mkrmol/perc/kg): 36,92
101. Glykogén (norma: felnőtt 11,7...20,6, gyermek 7,5...11,7 mgr%): 14,64
102. Az élet biztosításához elhasznált kapacitás (norma:1,23..4,3 kkal/kg/perc): 3,97
103. Az oxigénszükséglet munkaszintje (norma 45..60%): 69,70
* 5-ös és 6-os csakra problémája: félelem a jövőtől, bizonytalanság a saját képességeimben, önsajnálat, bizalmatlanság
104. Egyszeri terhelés ideje (norma 3..10 perc): 8,28
105. Légzési koefficiens (norma 0,8...0,9): 1,04
107. Agyi vérellátás 100 gr szövetre (norma 50..55 ml/100gr): 51,80
108. Testosteron a vizeletben (norma férfiaknál 6,93...17,34; nőknél 2,77..10,4 mkrmol/nap): 7,10
109. Általános ösztrogének a vizeletben
(norma a férfiaknál 17,95..64,62; nőknél 78,98..376,95 nmol/nap): 112,99
110. Extracellularis (norma:21-23%): 20,89
111. Intracellularis (norma:39-42%): 41,33
112. Általános víz (norma:53-60%): 54,41
113. Véráramlás 1 gramm pajzsmirigyre (norma:4ml): 3,88
114. Véráramlás 1 gramm agyszövetre (norma:2.9-3.2ml): 2,98
115. Oxigén szövetkivonási mutató (norma: felnőttnél 0.296-0.336; gyermeknél 0.26-0.34): 0,307
116. Basal pressure of sphincter - Oddy (norma:39-41): 38,6
117. The index of protrombin (norma:75-90%): 79,7%

A gép automatikus javaslata segíti a terapeuta fizikai szinten történő eligazodását
______________________________________________



The spectral wave-length of N2O absorption is changed: 3,556 mkm.
Ki kell zárni a vese kóros elváltozását (krónikus nephritis, krónikus nephritis glomerulosa).
A kis vérkör hypertenesiaja.
Az agy harmadik kamrájának szélessége = 6,1mm.
A Tiffno-index lecsökken (nőknél 86..109% a norma): 81,2 %-ig




Ha valaki eleve úgy jön a rendelőbe, mint reflexológiai szolgáltatást igénybe vevő ember, - tehát csak egy talpmasszázsra érkezik – akkor ez a harmadik indikációs lehetősége, hogy elkezdjük a folyamatot. Ez már reflexológia állapotfelmérés, ami ugyanolyan hatékony, mint a többi, de az egy másikfajta felfogáson alapul. Nálam az bocsánatos bűn, hogy a gépekhez való kapcsolatomat nem szakítottam meg – így nálam inkább az előbb említett eljárás élvez prioritást. De be kell valljam, hogy az utóbbi időben egyre több emberrel tudok dolgozni a reflexológián keresztül is.
A többlépcsős felmérés után kezdődik aztán az a fajta terápiás rendszer, melynek szerves része a Komini elmélet.

...


.