Keresés ebben a blogban

2010. január 16., szombat

12. Születési mátrix - 1 és 2 csakra

4. fejezet: A mágnes és a biorezonancia integrálása a páciens tudati állapotának fejlesztésében.

Fontos, hogy a reflexológia által feltérképezett fizikai állapotot hogy tudjuk a csakrákon keresztül beazonosítani, és hogy hogyan tudjuk az emberek tudatát formálni e tekintetben.
Ha sorra vesszük a csakrákat és az energetikai megfelelőiket, akkor rájöhetünk, hogy - logikusan az egyes csakrától indulva - az élet alapjai épülnek egymásra.

1-es csakra: a túlélés, a halál központja; az élet alapja, hogy ha halunk, akkor nem élünk; ha a halállal van problémánk, akkor valójában az élettel van problémánk. A nők vonatozásában kimondottan fontos csakráról van szó, mert megfigyelhető, hogy aki a szülőhelyétől messze él, és nem találja meg az energetikai központját és önérvényesítésének útját, annál komoly betegségek alakulhatnak ki.
Ez a csakra - csakúgy, mint a többi - egyfajta ima-, vagy mantrarendszeren keresztül verbálisan is programozható:
Mantrája : ( LAM)

„Megbocsátom Magamnak, hogy nem bíztam Édesanyámban.
Megbocsátom Édesanyámnak, hogy nem bízott Bennem.
Biztonságos Nekem egymásban bízni Édesanyámmal.
Biztonságos Nekem bízni minden nőben, minden nőnek biztonságos bíznia Bennem.
Én vagyok a legjobb nő a világon.
Biztonságos Nekem bízni az emberekben.
Biztonságos Nekem bízni az életemben.
Megbocsátom Magamnak, hogy nem bíztam Édesapámban.
Megbocsátom Édesapámnak, hogy nem bízott Bennem.
Biztonságos Nekem egymásban bízni Édesapámmal.
Biztonságos Nekem bízni minden férfiban, minden férfinak biztonságos Bennem bíznia.
Én vagyok a legjobb férfi a világon.
Biztonságos Nekem bízni az emberekben.
Biztonságos Nekem bízni az életemben.”

2-es csakra:

Mantrája : (VAM )
A család, az énkép és a szexualitás központja; a köldök alatt 2 ujjnyira van. Érdekes energetikai rendszer, mert benne van a nőiség központja is (petefészek, méh, a megtermékenyítés szimbólumai). Olyan energetikai szint, amelyet nagyon nehéz egyensúlyba hozni. Erre különböző technikákat ad a testakadémián elsajátított tudásanyagunk, de alapvetően itt arról a fizikai szintről van szó, – és itt fontos megjegyezni, hogy az emberek 85%-a fizikai szinten, azaz az egyes, kettes és hármas csakra szintjén éli az életét - ahol nagyon sok olyan probléma merülhet fel, de kerülhet megoldásra is, amely fizikai szinten manifesztálódik különböző betegségekben. Itt alapvetően a fizikai énkép testesül meg, azaz az, hogy ki, mennyire fogadja el magát, ki milyennek látja magát (alkat, magasság, testsúly, férfiasság). Fontos ezeknek a központoknak a rendbetétele.
Itt fizikai szinten a női oldalon a következő, énképpel kapcsolatos problémák jelentkezhetnek: önbizalomhiány kialakulása, visszahúzódás, a belső agresszió növekedése – ez egy kicsit átkúszik egy másik energiára a szexualitás vonatkozásában. Sok betegség abban a tekintetben alakul ki, hogy ez a fajta belső agresszió a szexualitásban kiélhető agresszióvá vagy elfojtássá válik.
Férfiak vonatkozásában a prosztata betegségek, a belső macsó és a belső gyermek viaskodása. Ez is ennek a fajta problémának a manifesztálódása . Amikor egy ember nem tudja eldönteni, hogy miként éljen meg egy adott szituációt – macsóként vagy gyermekként, (akit különböző elfojtások, szülőkkel való egyetértés kényszere, elnyomottság és a szülők „kötelező” szeretete jellemez) egyfajta belső, szexualitásban történő elfojtás jellemezheti.
Ezen problémák kezelése a reflexológia módszereivel: a prosztata, és nyirok- vagy idegrendszer protokolljával; mágnessel olyan vízprogramozással, amellyel a férfiasság, az önbizalom nő. Engedjük fizikai szinten a szeretet fogadását és adását, az érzelmek kimutatását. További mágnes kezelés történhet a terápiás rendszereken keresztül, hiszen muszáj megnézni az energetikai szintet, hogy megtudjuk, miből van hiány, és mely energia bevitelt kell erősíteni. A programozott vizet biorezonanciás rendszer segítségével bejuttatjuk a testbe.


Ezen terület mantrája a következőképpen hangzik:
„Kimegyek Édesanyám szexuális irányítása alól, és leveszem Édesanyámról a saját szexuális irányításomat.
Biztonságos Nekem szexisnek lenni.
Biztonságos Nekem önkifejezni a szexualitásomat.
Biztonságos Nekem adni és kapni a szeretetet Édesanyámmal kapcsolatban.
Biztonságos Nekem szeretettel elfogadni a testemet ilyennek, amilyen.
Kimegyek Édesapám szexuális irányítása alól, és leveszem Édesapámról a saját szexuális irányításomat.
Biztonságos Nekem adni és kapni a szeretetet Édesapámmal kapcsolatban.”

A család e tekintetben, - mint harmadik energia - azért fontos, hogy megállapíthassuk, hogy a családon belüli fizikai szinten mi a helyzet, milyen szinten létezem a családban? Itt fontos megemlíteni a születési sorrendet, a szülőkkel való fizikai kapcsolatot, azokat a modelleket, amelyek a gyermek fejlődését befolyásolják:
- 0 és 7 éves kor között az anya monitorozása és az ehhez kapcsolódó fizikai és lelki fejlődés folyik. A tudatalatti ekkor azt raktározza el, hogy hogyan nem akar azonosulni a látott mintával a későbbiekben.
- 7 és 14 éves kor között az édesapa monitorozása zajlik. A fiúgyermek ekkor dönti el, hogy számára milyen kép szimpatikus, és mi az, amivel nem kíván azonosulni. A lányokban ekkor alakul ki az a férfi-kép, mely nagyban befolyásolja, hogy milyen férfit vonz be magának később párkapcsolati szinten.
A fentieket figyelembe véve elég komoly energetikai problémák alakulhatnak ki a családon belüli férfi és női szerepek vonatkozásában.
Itt vethetjük fel a születési mátrix kapcsán azt is, hogy ember életében a fogantatástól az első tüdős légzésig 70%-ban determinálódik az ember élete, tehát az ezen időszakra vonatkozó információk nélkül lehetetlen egy sikeres terápia lebonyolítása. Jól alkalmazhatóak ehhez a testakadémiás manuálterápiás technikák, a reflexológia és a mágnesterápia is, hiszen ezek segítségével a páciens előkészíthető arra az állapotra, amelyben légzéssel hozzáférhetővé válnak a fontos információk. Ez adja az egyik fontos lépcsőt a probléma felismerésében és elengedésében. 


A születési mátrix 4 szakasza, amely az élet jelentős részét befolyásolja, és tudatalattinkat béklyóban tartja egészen addig, amíg nem férünk hozzá, a következő:

1. szakasz: A fogantatástól a születési görcsökig tartó szakasz
2. szakasz: A születési görcsök időszaka
3. szakasz: A szülőcsatornán való végighaladás
4. szakasz: A gyermek távozása az édesanyától a köldökzsinór elvágásáig

Az első szakasz problémái:
- A szülők más nemű gyereket kívánnak, mint amilyen megszületik.
-Bizonytalanok a szülők abban, hogy tényleg akkor szeretnének gyermeket.
- Közömbösség érzés alakul ki a gyermek megszületésével kapcsolatban.
- Egyáltalán nem kívánták a gyermeket a szülők. 

A szülők gyerekvárással kapcsolatos fantáziáin túl természetesen az is nagyon fontos, hogy a magzat milyen fizikai és lelki tapasztalatokat szerez a méhen belüli állapotban illetve, hogy a társadalmi és környezeti tényezők hogyan befolyásolják az anya fizikai és lelki állapotát. Az anya és az apa minden gondolata, szóbeli és cselekvéses viselkedése hat a születendő gyermek testi, lelki, mentális, sőt morális viselkedésére. Alapvetően megalapozhatóak a gyermek szokásai és választásai a mindennapok és az ízlés minden területén.

A második szakasz problémái:
A magzat normál, háborítatlan szülés esetén lehetőséget kap arra, hogy döntést hozzon, hogy meg akar-e születni vagy sem. Ez a lehetőség alapvetően befolyásolja a későbbi döntési képességét is.
A következő problémás helyzetek alakulhatnak ki a születési görcsök időszakában:
- Szülei nem várják a csecsemőt és a szülést.
- Édesapa és édesanya félnek, hogy mi történik a szülés után.
- Édesanya nem akar szülni, nem akarja elengedni a magzatát, vagy túl korán akarja megszülni a gyermekét és stimulálja a szülést gyógyszerekkel vagy más módszerekkel.
- Nincs egybeesés a magzat és az édesanya ritmusa között, az édesanya túl aktív vagy passzív.

A második szakasz nagyon fontos szerepet tölt be a szexualitásban, ugyanis az ezen szakaszban kialakult problémák esetén orgazmusképtelenség jöhet létre. A tudatalattiban olyan gát alakul ki, amely megakadályozza a csúcsélmény kialakulását. Az is előfordul, hogy az egyén teljesen lemond a szexualitásról, és ehhez különböző magyarázatokat talál. Például a szexualitás csak a házasság előtt szabad, a családban az anya nem élhet szexuális életet, mert az csak a rossz lányoknak szabad. Ez az elképzelés általában házasságkötés után vagy a szülés után alakul ki.

A harmadik szakasz problémái:
Ebben a helyzetben a csecsemő több tapasztalatot is átélhet. Könnyedén kicsusszanhat, vagy ellenállhat a kijövetelnek. Egymás munkáját segíthetik, vagy ronthatják anya és magzata. Erősíthetik egymás erejét vagy veszíthetnek egymás energiájából. Degradálhatják egymást, vagy képesek lehetnek együtt fejlődni. Nagyon fontos lesz a kreativitás kialakulásában, hogy inkább segítik, vagy rontják egymás helyzetét. Ugyanígy ebben a szakaszban alakul ki az anyával és tágabban a külvilággal való együttműködési képesség illetve képtelenség is.
Abban az esetben, ha császármetszés történik, ez a szakasz teljesen kiesik a szülés folyamatából. Ilyenkor a magzat elveszíti azt a lehetőséget, hogy megtapasztalja az anyával való együttműködés lehetőségét és a közösen átélt kapcsolat építő jellegét. Nagyban sérül a gyermek realitáshoz való viszonya, így pl. az olyan morális vétség, mint a hazudozás nem jelent a későbbiekben morális problémát, mert nem volt az anya részéről a realitással kapcsolatban visszacsatolás.

A negyedik szakasz problémái:
A siker archetípusává válik ez az esemény. Amikor ez a tapasztalat örömteli, meleg, kellemes, akkor azt az üzenetet hordozza, hogy a sok fáradtságnak és nehézségnek meg van az eredménye. Ahogy a közmondás mondja: „Burokban születetett", amely azt jelenti, hogy valakinek fájdalom és sérülésmentes volt a születése. Ezeknek az embereknek több szerencséjük van az életben, és könnyen, gyorsan tudják megoldani a problémáikat. Az édesanyával való kapcsolat megmarad, és jó érzéseket kelt mindkettőjükben. Az anyával való kapcsolat jelenti a kapcsolatot az élettel.
Aki császármetszéssel születik, vagy fájdalomcsillapítót kap, elveszíti az érzéseit és a kapcsolatát az anyával, és ebben az esetben az anya is a csecsemővel. 

...


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése