Keresés ebben a blogban

2010. június 22., kedd

19. A diagnosztika és terápia helyességének folyamatos monitorozása.

A diagnosztika és terápia helyességének folyamatos monitorozása.
 
Az eddigiekből kiderült, hogy szisztematikus munkával, a páciens pontos diagnosztizálásával, és megalapozott terápiával van esélyünk eredményt elérni. A páciens tudati állapotától függően azonban nem minden esetben azonos az Ő komfort érzete a mi általunk érzékelt változással.

Ezért célszerű egyfajta monitorozási rendszert kialakítani. Sok esetben ez nem a Mi meggyőződésünk visszaigazolásához kell, hanem a páciens vizualizálása a fontos. Sokszor a páciens észre sem veszi a változást, hiszen a testtudatos élet kialakítás sok időt vesz igénybe. Tapasztalatom szerint sokszor csak az vezet eredményre, ha valamit elveszünk a pácienstől, így a hiány által tudatosul a megváltozott közérzet.

A monitorozási rendszer alkalmazási gyakorisága prevenciós esetben 6 hónap. Akut esetben 1-2 havonta célszerű ezeket a méréseket megismételni. A Woll-féle rendszer által nyújtott nyomtatási kép hűen tükrözi a két mérés közti különbséget. Ilyenkor új erőre kap a tisztelt páciens. Sokkal intenzívebb terápiákra kapható. Már sokkal bátrabban lehet a légzés felé terelni. Így elérhető a végső cél a
légzés, mint életforma.

Azonban ahhoz sok gyakorlás, tapasztalat, és lehetőség kell, amit nekünk kell megteremtenünk.


Csak egyszeri vizsgálaton átesett beteg mérési eredménye:


Visszamérésen áteső páciens mérési eredménye:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése