Keresés ebben a blogban

2010. március 12., péntek

16. 6-os csakra


 6. Csakra

6-os csakra: az idővel való kapcsolat, a múlt és a jövő közötti híd a jelen tükrében, bűntudat a múltban, félelem a változásoktól, más néven harmadik szem 

Mantrája: AUM (OM)

Ennél a csakránál is megfigyelhető, hogy bizonyos mértékben átmosódások vannak a négyes, az ötös, és a hatos csakra vonatkozásában, de mégis az idővel való problémák a 6-os csakra energetikai mezején jelentkeznek. A szem, a hipofízis, a kisagy, és az arcüregek területei tartoznak ide, amelyek ilyenfajta, 6-os csakrás problémák esetén károsodnak. Ezek a testi manifesztációk is azt mutatják, hogy ezek az emberek álladóan agyalognak, a múlt folyamatos elemzése által próbálnak a jelenben olyan döntéseket hozni, melyekről már a gondolkodás közben bizonyosság válik, hogy legnagyobb problémájuk a jövőtől való félelem. A múlt elemzése és jövő félelmei között észre sem veszik, hogy valójában a jelenben élnek totális bizonytalanságban.
Elemzés közben rájönnek életük hibáira, és ha ezek emberekhez köthetőek, vagy valamiféle komoly veszteséggel jártak, akkor bűntudat alakul ki bennük, és ha ez még párosul egyfajta komoly agresszív stresszel is, akkor kialakulhatnak: agytumor, különböző szemidegpálya tumorok, veszélyeztetetté válik a nyirokrendszerük is. Mindebből adódik, hogy a merengés, a félelem, és a dolgok időbeni megélése nagyon hasonló a pajzsmirigy problémákkal. 
Szervi összefüggés is van közöttük: a hipofízis vezérli a pajzsmirigy működését, a hipofízis energia ellátását pedig a 2-es csakrába tartozó vese látja el, így válik teljessé az energetikai kör és annak blokádja. Tehát a kettes, az ötös és a hatos csakra vonatozásában itt egyfajta egymásra épülési jelenség is megfigyelhető, ami a párkapcsolati energia hiányából kiindulva – főleg a nőknél - egyfajta bizonytalanságot, kiszámíthatatlanságot, jövőtől való félelmet alakíthat ki.

Ami egyfajta terápiás lehetőséget jelenthet ebben az esetben az az, hogy bevállalok egyfajta új életet, a jelenben hozott döntéseim alapján úgy, hogy a múltamat elemeztem. Ez az az energetikai központ, ami azt mutatja, hogy ezek az emberek pont ezt nem merik megtenni, hiszen félnek a változástól. Itt újabb összefüggés mutatható ki az elengedéssel és a vastagbél problémákkal, melyek az egyes és kettes csakra területéhez tartoznak.
Ha tehát a változástól való félelem is kialakul ezeknél az embereknél, akkor egy nagyon érdekes táplálkozási probléma lép fel, mert nagyon keveset isznak, így szinte az élettel összeegyeztethetetlen állapotban próbálnak életben maradni. Legújabb kutatások szerint óránként 2dl folyadékot kellene fogyasztani, hogy az emésztőrendszer ezt a mennyiséget feldolgozva, egy részét eljutathassa a vastagbélbe, a másik részét pedig az agyvíz pótlására fordíthassa. 
Tulajdonképpen az ilyen emberek, akik folyamatosan agyalognak, a jövőtől való félelemmel állandó blokád alatt tartják a vastagbelüket, ahol a szervezet vízvisszaszívási képessége van, károsítva így a vastagbelet és az agyat. Kevés folyadék fogyasztása esetén, az agyvíz, mint a szellemi tevékenység során az agyat hűtő folyadék nem áll rendelkezésre, így az ilyen páciensek nagyon sokat szenvednek fejfájástól és memóriazavartól. 
Ez hosszútávon elősegítheti az öregkori elbutulást, az agylágyulás, illetve az agyér-görcsök és elmeszedések területévé válhat az agy. Az ilyen embereknél az elsődleges terápiás szempont, ami még csak nem is pénz kérdése, az óránkénti 2 dl folyadék elfogyasztása. 

Az AUM mantra a következő:
„Elengedem a múltamat.
Elfogadom a jövőmet.
A jövő biztonságos, biztonságban vagyok itt és most.”

www.gyogyaszat.com


Aki úgy ítéli meg, hogy szüksége lenne jelenlegi állapotának felmérésére, fontos számára az egészsége és annak egyensúlyba hozása jelentkezhet Pécsi rendelőben Onhausz Péterhez állapot felmérésre, ahol fény derül az energetikai blokkokra.  Egy összefoglaló képet kap a jelenlegi állapotáról és egy lehetséges megoldást, irányt, utat mutat a jövőre nézve. 
Bejelentkezés:  +36 30 563 09 23 számon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése