Keresés ebben a blogban

2010. március 12., péntek

17. 7-es csakra


7-es csakra: kapcsolat a társadalommal, az emberekkel.

Mantrája: AUM (OM)

Tulajdonképpen az előbbi gondolatmenetet folytatva és arra építve az egy fontos dolog, hogy a társadalommal való kapcsolat nagyban meghatározza az emberek mindennapi tevékenységét, viszont ebbe a relációba a hit, a szeretet és az összetartozás nagyon fontos energetikai feltétel lenne. A kapcsolat az emberekkel egy ezeknél alacsonyabb rendű érzés, nyilván ha valaki nem tud emberekkel kapcsolatot tartani, akkor kirekeszti magát a társadalomból. Kialakulhat az elszigetelődés és elvágyódás érzése. Ezáltal az egyén önmagára utalt lesz, gyengeség, és elveszettség jellemzi Ha valaki így él, az nagy valószínűleg a családon beül sem találja helyét. 

A pszichológiának van egy olyan kategóriája, hogy társadalmi mélyedés. Ez azt jelenti, hogy az emberek saját képességeiknek megfelelően kénytelenek – ha a boldogságot keresik – a társadalmon belül szerepeket betölteni. Tehát ott kell neki helyet találnia, ahol számára az ott elhangzó információk, az életforma és a társadalmi normatívák elfogadhatóak. Olyannyira azok, hogy bármilyen külső erő, mentális vagy emocionális ráhatás sem teszi őt bizonytalanná, tehát nem tudják őt kimozdítani, mert magabiztosan, masszívan áll ott, hiszen a jövőjével kapcsolatban is ott érzi magát biztonságban. 

A 7-es csakra vonatkozásában érdemes még megjegyezni, hogy megfigyeléseim szerint az itteni energiablokád jellemzője, hogy az egyén elvágyódik az élet más területére, egóból éli az életét, mert így van berendezkedve, és ez a számára jelenleg teljesíthető és elfogadható életforma. De valójában nem érzi jól magát, a belső diszkomfort érzete napról-napra nő, nem tudja kipihenni magát, nem tudja teljesíteni karmikus küldetését, egyfajta társadalmi sodródáson és megalkuváson keresztül szinte folyamatosan boldogtalanul éli az életét. Bizonyos tudati szint fölött az ilyen emberek elkezdik keresni útjukat, bizonyos szint alatt azonban totális depresszió alakul ki, hiszen ha a belső szimbólumrendszereiben kialakult elvágyódás és életforma számára már elérhetetlennek tűnik akkor egyfajta kiszámíthatatlan, antagonisztikus ellentét alakul ki a vágyai és a teljesíthető életszínvonal között. Ebből pedig egy idő után az következik, hogy az egyén fáradttá, enerválttá válik, és a jövőképe olyannyira sérül, hogy a jelenben sem tud értelmes döntést hozni, tehát totális befelé fordulás várható. Ezeknek a kezelése azért veszélyes, mert a 7-es csakrás energiahiányban szenvedők könnyen átfordulhatnak egyfajta skizofrén állapotba, amit egy nem megfelelően felkészült terapeuta észre sem vesz. 

A 8-as csakrába (a finomabb rendszerekkel való kapcsolat, Istennel való kapcsolat) való átsodródás azonban azért lehet veszélyes, mert egy idő után a páciens nem tudja eldönteni, hogy a valós életben betöltött szerepe vagy az elvágyódás során kialakított kép-e a valóságos, így életét állandó kettősségben éli le. 


A 7-es csakra AUM mantrája:
„Biztonságos Nekem elfogadni a társadalmat ilyennek, amilyen.
Bocsánatot kérek Istentől, hogy ne tudom elfogadni a világot.”

www.gyogyaszat.com 


Aki úgy ítéli meg, hogy szüksége lenne jelenlegi állapotának felmérésére, fontos számára az egészsége és annak egyensúlyba hozása jelentkezhet Pécsi rendelőben Onhausz Péterhez állapot felmérésre, ahol fény derül az energetikai blokkokra.  Egy összefoglaló képet kap a jelenlegi állapotáról és egy lehetséges megoldást, irányt, utat mutat a jövőre nézve. 
Bejelentkezés:  
+36 30 563 09 23

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése